понеділок, 25 квітня 2016 р.

І все перекреслив урановий атом…
О земле втрачена, явися,
бодай у зболеному сні,
і лазурово простелися,
і душу порятуй мені

В.Стус

          26 квітня весь світ схиляє голову в пам'ять жертвам Чорнобильської катастрофи. Ось уже 30 років дзвони Чорнобиля стукають в наші серця, змушуючи нас озиратися в той страшний 1986-й... 
          Аварія на Чорнобильській АЕС, полум'я її бурхливої пожежі висвітило кожного, хто там працював і хто там жив, хто був поруч з бідою у ту трагічну хвилину і хто нині з відстані літ несе у серці біль за страшну трагедію людства.

     Чорнобильська трагедія... 30 років минуло відтоді, а пам'ять наша зберігає все до найменших подробиць. Скільки зламаних доль? Скільки сиріт, що втратили батьків, скільки ненароджених дітей, скільки нових хвороб? Чорнобиль.... Проходять роки після аварії, але біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.
       Про причини та жахливі наслідки аварії на ЧАЕС розповідає книжкове бюро-застереження: «І все перекреслив урановий атом…», представлене в читальній залі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика.


Немає коментарів:

Дописати коментар