вівторок, 12 квітня 2016 р.

Унікальна виконавиця українських пісень


           «Український всесвіт Квітки Цісик» таку назву мала музична година яку підготували бібліотекарі абонементу центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика для слухачів культурно – мистецького факультету територіального центру обслуговування населення.
            Квітка Цісик – американська співачка з українським корінням, котра свою любов до краю в якому ніколи не жила, але який безмежно любила, зуміла висловити піснею. Два альбоми найпопулярніших українських пісень – це був подарунок для всіх українців, в якій би частині світу вони не жили,музика серця, пам’ять про свою батьківщину. Пісня лилась з її душі та через океан розмовляла з українцями всього світу. Навряд чи ще комусь вдасться зробити подібне Квітці Цісик, тільки їй долею, батьками та Всевишнім це було дано.

           Увагу заходу було зосереджено саме на популяризації її україномовних альбомів та через низку спогадів та інтерв’ю долучити присутніх до світу у якому жила співачка. Про її родину, дитинство, юність,уподобання, злети та падіння розповіли бібліотекарі Наталія Мусієнко та Ніна Бородавка. На екрані демонструвалися унікальні фото з родинного архіву Цісиків. А ще присутні мали змогу переглянути уривки з документального фільму «Квітка Цісик. Голос в єдиному екземплярі.», де звучали спогади про життя цієї унікальної жінки, лунали щемні слова зізнання в любові її чоловіка Едварда Раковича та сина Еда. Але, безперечно, окрасою заходу були записи українських пісень у виконанні Квітки. Унікальний тембр голосу Кейсі, її на диво елегантна манера виконання, бездоганна вимова полонили ніжні жіночі душі. Присутні не приховували свого здивування від того, як вона вправно володіла українською мовою, були зачаровані її дивовижним, легким та прозорим, наче повітря, голосом і захоплені тим, як вона чудово змогла передати силу і красу української пісні. А ще додали, слухаючи пісні, відчували магію та лікувальний ефект її голосу.




Немає коментарів:

Дописати коментар