середу, 6 квітня 2016 р.

ХАЙ ЗАВЖДИ БУДЕ КНИГА

У нашій країні стало традицією щорічно в березні проводити Всеукраїнський тиждень дитячої книги, мета якого підвищення ролі художнього слова в національно – культурному відродженні України, залучення до читання якомога більше маленьких читачів та популяризація дитячої книги.
Протягом тижня, девіз якого «Читай, думай, твори», у районній бібліотеці для дітей ім. О.Донченка проводилися різноманітні заходи: «Вернісаж книжкових новинок», «На книжкових островах» (вікторина), «Подорожуємо країною казок» (свято казки), «Віночок загадок», «З народного напившись джерела» (крилаті вислови, прислів’я та приказки про книгу), «Твори письменників-ювілярів» (перегляд літератури), «Книга – скарбниця знань» (бесіда), «Українські обереги своїми руками» (майстер-клас), «Весела ігротека», «Мої улюблені герої» (конкурс малюнків).

Всезнайки мандрували сторінками дитячих книг та журналів, розповідали про свої улюблені книжки, читали поезії, виявили глибокі знання з літератури, історії, показали вміння і ерудованість у цікавих конкурсах і розвагах. Серед юних читайликів та ерудитів слід відзначити Калатура Івана, Берендяєву Анну, Кривенка Вадима, Мартюк Алісу.
Тиждень книги сприяв розширенню літературного кругозору учнів, об’єднанню дітей з різними інтересами, формуванню культури читання.
Заходи пройшли в дружній атмосфері, що налаштовувала на цікаве спілкування, пізнання та викликала безліч щирих дитячих посмішок і позитивних емоцій.
Бібліотекарі закликали малечу читати, любити, берегти і цінувати книгу – джерело знань. Юні читачі пообіцяли ніколи не розлучатися з нею, адже книга була, є і залишається носієм знань, культури, освіченості людини; пробуджує допитливість, допомагає в навчанні, розвиває розум, зміцнює волю, пробуджує мрію.




Немає коментарів:

Дописати коментар