вівторок, 26 квітня 2016 р.

Залишиться у пам’яті у нас, як вічна рана цей страшний Чорнобиль!

    Чорнобиля гіркий полин на серце ліг незримо й тяжко,
    І над землею пливе дзвін із тихим стогоном протяжно!
       Такими словами,   розпочали вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС в Мацківському будинку культури. На цей захід завітали чорнобильці села, вдови, гості та односельці. Тридцять років—наче одна мить.

           Двадцять сім учасників нашого села рятували Україну від страшного, атомного монстра. Шестеро з них вже за межею вічності. Хвилиною мовчання пом’янули всіх загиблих та поклали квіти до пам’ятного знаку. Згадуючи цю катастрофу, хочеться до землі схилити голови перед тими тисячами учасників, які рятували нашу країну.
               А в сільській бібліотеці була презентована книжкова виставка  «Чорнобиль—скорбота пам’яті людської». Завідуюча бібліотекою Ніна Бобрик розповіла відвідувачам про Чорнобильську катастрофу, про тих пожежників, які першими пішли рятувати пожежу на четвертому енергоблоці. А діти 1-4 класів прочитали вірші та запалили свічку, в знак пам’яті тих, які пішли з життя.
            Тож, напередодні тридцятиріччя, жителі нашого села, мали змогу згадати ту страшну Чорнобильську біду, яка не загоїться з часом.


Немає коментарів:

Дописати коментар