вівторок, 26 квітня 2016 р.


26 квітня – День національної жалоби
Дзвін Чорнобиля б’є на сполох,
Мов історії ковалі,
І болить невигойним болем
Людське горе усій землі.

У житті України, українського народу є дата, що сповнена гіркого полинового болю. Тридцять років відділяє український народ, зрештою й світ, від вікової трагедії, та не загоюється те лихо, що зветься Чорнобиль. Чорною плямою стала на нашій планеті чорнобильська катастрофа.


З цієї нагоди в стінах районної бібліотеки для дітей імені О.В.Донченка був проведений урок-реквієм «Гірка пам’ять Чорнобиля» з учнями 4-5 класів ЗОШ № 10, які відвідали захід разом з педагогом-організатором Донець Надією Вікторівною та вчителем фізичного виховання Соколом Віктором Олексійовичем.
Працівники бібліотеки провели зі школярами бесіду «Світ про Чорнобиль пам’ятає», показали відеофільм «Чорнобиль: минуле і сьогодні» та ознайомили учнів з книгою В.М. Козюри, І.В. Козюри «Відлуння Чорнобиля». У ній на основі численних документальних джерел відображаються глибинні наслідки аварії та долі тисяч жителів Посульського краю, обпалених Чорнобилем.
Маленькі читачі приймали активну участь у спілкуванні, декламували вірші, присвячені трагедії, ділилися враженнями.
І хоча загальна атмосфера заходу відлунювала сумними мотивами, а серце кожного присутнього сповнилося тихою тугою, урок-реквієм нагадав про мужність наших земляків та виступив пересторогою того, що необдумані людські вчинки часто спричиняють лихо. І скільки б не минуло років, Чорнобиль полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.





Немає коментарів:

Дописати коментар