пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Пам’ять з полиновим присмаком болю

Чорнобиль… Біда розчинилася в ароматі квітучих садів, у воді сільських криниць, пожовтила верхівки вічнозелених сосен. Та хіба тільки в них? Ця трагедія увійшла в усі хронічки людства. А що вже говорити про Україну?! Це незагойна рана для сотень грядущих поколінь. 
На урок-реквієм «Пам’ять з полиновим присмаком болю» в читальній залі центральної книгозбірні зібралися учні 8-го класу Лубенської ЗОШ №7. Говорили про подію, що сколихнула весь світ 26 квітня 1986 року – аварію на Чорнобильській атомній електростанції.  Про перші години після страшної трагедії  та участь у її ліквідації лубенців розповів учням директор Станції Юних Натуралістів  Володимир Перелай.  А провідний бібліотекар відділу обслуговування Олена Самойленко ознайомила з іменами перших жертв і головних учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, та представила до уваги присутніх фоторяд «Чорнобиль «до» та «після».

Минуло 33 роки, а чорний день Чорнобильської трагедії досі непокоїть людей. Чорнобильська біда надовго залишиться в пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям і життям.



Немає коментарів:

Дописати коментар