пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Авторські читання у Духовому.

      10 квітня цього року у Духівській  сільській  бібліотеці було гамірно. 
     Поціновувачі  літературного слова зібралися в стінах  сільської  книгозбірні, аби зустрітися  з надзвичайно талановитими людьми, відомими на теренах не лише нашого краю , а й далеко за його межами членом Національної спілки письменників України Раїсою Плотниковою, поетом і музикантом Миколою Кочергою, поетом - земляком  Борисом  Кононенком.
     У цей день сама природа надихала  усіх на ліричну ноту. Тому і зустріч видалася  такою щирою, задушевною. У відвертій розмові зі слухачами   письменники  відкрила перед  їхніми очима вікно у свою творчу майстерню,  поділилися своїми біографіями, планами на майбутнє, читала власні вірші та уривки з прозових творів.
Зерна добра,  любові, людяності  невимушено лягали  у душі як підростаючого  покоління, так і дорослих. Присутні  слухали, затамувавши подих, бо у роздумах і віршах виражалися такі близькі всім почуття, такі святі поняття.  
      Навколо панувала  дружня   атмосфера.   Ця зустріч вийшла  напрочуд насиченою, цікавою, душевною, корисною. Місцева жителька Лідія Борисівна Рак прочитала свої улюблені вірші.
     Школярі для поетів  зібрали перші лісові квіти і подарували ці ніжні букетики. На заході була присутня сільський голова  Валентина Далада, яка виступила зі словами вдячності шанованим гостям та організаторам свята.
     Цю зустріч  організували директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак та сільський бібліотекар Світлана Яценко.
     А бібліотечний десант  центральної бібліотеки імені Володимира Малика продовжує працювати в сільських громадах району.












Немає коментарів:

Дописати коментар