понеділок, 8 квітня 2019 р.

Українське кіно в бібліотеці

Українське кіно впевненими кроками входить у наше життя. Звісно, про нього дискутують, віднаходять недоліки та відзначають позитив, але воно є і набирає обертів. 
5 квітня 2019 року шанувальники кіномистецтва завітали до  центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика на перегляд іронічної комедії «Герой мого часу». Кінопоказ проходив в рамках фестивалю «Нове українське кіно», який проводить компанія «Артхауз Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Це перша повнометражна картина режисера Тоні Ноябрьової, до речі, на Одеському міжнародному кінофестивалі ця стрічка здобула перемогу в номінації  за кращу режисуру. 

Перед показом методист Наталія Мусієнко та бібліотекар центральної книгозбірні Лариса Гончарук розповіли присутнім про проект «Нове українське кіно», ознайомили з добіркою кінокартин, відібраних до перегляду. Більш детально зупинились на сюжетній лінії та проблематиці стрічки «Герой мого часу». 
По завершенні перегляду відбулося обговорення фільму. Присутні зазначили, що кінострічка сучасна, актуальна та цікава, є над чим порозмислити і посміятись, віддзеркалює  будні українців з їхніми проблемами, навколишнім оточенням та менталітетом. Нажаль, враження, отримані від стрічки неоднозначні, розчаровують  реалії, в яких ми живемо, але є надія на кращі зміни.
Кінопокази, що відбуваються в бібліотеках, відіграють важливу роль, вони доводять, що в її соціокультурному просторі відбуваються зміни, розширюється діапазон функцій, а це сприяє залученню нової аудиторії відвідувачів.



Немає коментарів:

Дописати коментар