четвер, 27 травня 2021 р.

 Театр - це свято

     25 та 27 травня фахівці  Лубенської публічної бібліотеки організували два яскравих дійства.  Перший захід був проведений для учнів початкових,  а другий для  4, 5, 6, 7 класів Лубенської спеціальної  школи-інтернат.  

     Діти знайомились з  чарівним світом театру.  Вони  здійснили  захоплюючу подорож в дивовижну країну, де відбуваються чудеса,  в котрій звичайні люди перетворюються на  казкових  та літературних героїв,  оживають ляльки,  починають говорити звірі. Для кожної вікової групи була підготована окрема програма. Діти брали участь в різних  іграх  та вправах  завдяки яким  отримали уявлення про театр, познайомились з його видами, навчились правильно  поводитись під час вистави. Дуже цікавим як  молодшим так і старшим учням   було спробувати себе в ролі актора. Вони залюбки співали наче в опері, танцювали імітуючи балетну виставу, вчилися за допомогою  пантоміми показували дії людини. А відчути себе  акторами драматичного театру допомогла інсценізація   казки «Ріпка».

    Приємним сюрпризом для молодших школярів став виступ учасників театрального гурточку  «Посмішка», що діє при бібліотеці.  Діти  порадували вихованців спеціального закладу музичною мінівиставою.

  Радості  дитячого гомінливого гурту не було меж коли  розпочалося знайомство з ляльковим театром. Ця частина заходу викликала у них найбільший інтерес. В виставі  експромті діти стати акторами  – лялькарями  та   побудували разом зі своїми героями  палац  друзів. Старші учні також брали участь  в постановці лялькової вистави «Коза дереза». 

    Фахівці бібліотеки, подарували юним акторам квіти та пригостили солодощами.  Театральне мистецтво виявилось цікавим, близьким та  зрозумілим  дітям, адже в його основі  лежить гра.













Немає коментарів:

Дописати коментар