вівторок, 18 травня 2021 р.

 Скандинавська ходьба: рушаймо за здоров’ям.

      Зовсім недавно люди, які йдуть з палицями, але без лиж, викликали щире здивування в оточуючих, а сьогодні скандинавська ходьба набирає все більшу популярність. Нічого дивного тут немає.  Адже це не просто прогулянка з лижними палицями, а вид оздоровчої гімнастики, який став для багатьох улюбленим захопленням.Навіть  Всесвітній день скандинавської ходьби існує. Відзначають його щороку в третю суботу травня. Як «працює» скандинавська ходьба і в чому її користь намагалися розібратися учасники клубу «У дружньому колі» Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика. А допомагали їм в цьому  голова громадського об’єднання осіб з інвалідністю «Засулля. Безмежність» Тетяна Володимирівна Гордієнко та Директор благодійного фонду «Історія майбутнього» Надія Олександрівна Іщук. Вони є представниками групи скандинавської ходьби «Ходуном», що діє на Лубенщині.   

      Здавалося б, взяв палиці в руки — і вперед! Однак не все так просто і в цій справі є свої тонкощі.  Де можна тренуватися, що потрібно для занять, які  переваги скандинавської ходьби для  людей старшого віку? Про все,  в чому необхідно розібратись початківцю детально  розповіли Тетяна Володимирівна та Надія Олександрівна. Вони також провели практичну частину заняття. Досвідчені інструктори підібрали правильну висоту палиць індивідуально для кожного учасника та  показували під час  ходьби  як правильно рухатись, аби  принести  користь організму.  Завершилась практична частина  заняття гімнастичними вправами. 

     Усі присутні  отримали величезне задоволення від навчально-тренувального заняття.  Велика подяка Тетяні Володимирівні Гордієнко та Надії Олександрівні Іщук за його  проведення . Учасники клубу пересвідчилися: скандинавська ходьба - прекрасний спосіб зберегти і примножити своє здоров`я.












Немає коментарів:

Дописати коментар