четвер, 13 травня 2021 р.

Подвиг безсмертний - пам'ять вічна

        Друга світова війна - найстрашніша в історії людства XX століття. Україна зазнала незліченних втрат у цій кривавій війні. Одні з них загинули на фронтах, в окопах, під час бомбардувань, у концтаборах та полонах, чи просто зникли  безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Інші, переважно мирні жителі, стали безневинними жертвами кривавих побоїщ на рідній земл. 

 Все далі від нас ідуть події Другої світової війни, рідшають ряди її учасників. Але залишилося безліч фотофактів, спогадів та творів художньої літератури, які не дають нам забути те насильство світового масштабу. Цю війну не зміг замовчати жоден письменник, особливо той, хто був на фронті, чиє дитинство вона обпалила.

     Дев'ятого травня виповнюється 76 років з Дня Перемоги над нацизмом, перемоги добра над злом, світла над темрявою, розуму над силою. До цього пам'ятного дня у Вовчицькій сільській бібліотеці представлено виставку - реквієм ''Подвиг безсмертний - пам'ять вічна''. На книжковій експозиції представлено документи, які відтворюють широку панораму подій від початку війни до капітуляції нацистської Німеччини. Тематична виставка діятиме до кінця травня, тож кожен, хто завітає до книгозбірні отримає нагоду дізнатися більше про героїку тих років.



Немає коментарів:

Дописати коментар