середу, 5 травня 2021 р.

 Очима тих, хто бачили війну

      Друга Світова війна залишила в душі кожного її учасника тяжкі та незабутні враження. І згадувати фронтові будні – означає тривожити болючі спогади. Та все ж спогади та розповіді про минулу війну необхідні. Молоде покоління повинно знати не лише історію великого подвигу солдатів та всього народу в тій священній війні , а й витоки патріотизму, духовний світ безпосередніх її учасників. 

  На відзнаку Великої Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні та з нагоди Дня пам’яті та примирення працівники читальної зали Публічної бібліотеки імені Володимира Малика оформили книжкову виставку-свідчення «Очима тих, хто бачили війну». 

  Читачам пропонується добірка унікальних видань – спогадів ветеранів війни, які висвітлюють різні сторони фронтового життя, торкаються різних періодів тієї страхітливої війни, але їх єднає величний образ Воїна-Захисника. Вплетені, мов у розмаїтий вінок героїчних буднів, квіти спогадів ветеранів-земляків, зокрема, письменників Володимира  Малика, Петра Лубенського та Петра Мостового.

    На виставці поціновувачі слова також знайдуть художні твори сучасних вітчизняних та зарубіжних письменників, присвячені воєнній тематиці. Серед них – романи Світлани Алексієвич «Останні свідки. Соло для дитячого голосу» та «У війни не жіноче обличчя», роман Марти Холл Келлі «Бузкові дівчата» та серія оповідань Катерини Бабкіної «Мій дід танцював краще за всіх», книга Сергія Плохія, створена  на основі архівних матеріалів, «Забуті покидьки Східного фронту». Пам’ятаймо про цю війну: час не має влади над пам’яттю. 

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше
#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК
з Український інститут книги

Немає коментарів:

Дописати коментар