неділю, 30 травня 2021 р.

 День Лубенської публічної бібліотеки ім. В. Малика у Снітинській школі

      День позитиву, день без уроків та оцінок подарували працівники Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика та представник Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лілія Ширстова молодшим школярам Снітинської ЗОШ. 

    Насичена, різнопланова пізнавально-розважальна програма «Діти Незалежної України» тематично була зорієнтована на представленні матеріалу про минуле та сучасне життя нашої країни, на засвоєння основоположних правопросвітницьких знань. Щоб школярики ані занудилися, ані втомилися від обсягу непростої для розуміння інформації, виступаючі намагалися дотримуватися балансу між представленням серйозного, насиченого фактами матеріалу та веселою інтелектуальною боротьбою.

    Відчути свою приналежність до великого українського роду діти змогли в ході заходу, де вони дізналися про найбільш пам’ятні епізоди з історії розвитку нашої держави та низки цікавих фактів про Україну. Під час вікторин та конкурсів маленькі розумники впевнено доводили, що вони добре знають символи держави, її історію та сьогодення, знайомі з народними традиціями та звичаями.

    Апогеєм заходу, який значно підвищив градус емоцій, став, звісно ж, патріотичний квест. Діти, поділившись на команди, веселою гамірною юрбою подалися виконувати не прості, але цікаві завдання, вирішення яких наочно продемонструвало, що для успішної гри згодяться усі знання, здобуті в школі, а ще начитаність, бурхлива фантазія, вміння працювати в команді та дотримання правил. Під час квесту дітлахи впізнавали видатних діячів України та добре орієнтувалися у предметах старовини, віршували та хором промовляли скоромовки, складали пазли, виконували фізичні вправи. Пройшовши всі етапи, учні віднайшли схованку – де знаходився стяг нашої держави.

    Не обійшлося і без творчих завдань. Для найменших було проведено майстер-клас з виготовлення квітки з гофрованого паперу, а чотири - та п’ятикласники гуртом склали макет карти України.

    Правопросвітницький елемент у контент програми внесла фахівець центру з надання безоплатної правової допомоги Лілія Ширстова. Спочатку діти збагатили свій юридичний словничок, дізналися, що мають, на рівні з дорослими, право на життя, освіту, відпочинок та дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства,  від експлуатації їхньої праці, а потім спробували розібратися, що можна вважати порушенням їх прав та отримали інформацію куди і до кого звертатися  у випадку негараздів. Після короткого лікнепу на них чекали правові вікторини та ігри, а бонусом за засвоєння та практичне використання нової інформації стало вручення правового буклету та «Паспорту прав дитини».

    На завершення бібліотечних активностей дітям було презентовано новинки дитячої літератури, які нещодавно отримала Публічна бібліотека ім. Малика за Програмою поповнення бібліотечних фондів публічних бібліотек від Українського інституту книги. Нові видання найрізноманітніших жанрів – це: дитячі детективи, історичні повісті та фентезі від сучасних вітчизняних та зарубіжних письменників, яскраві перевидання зарубіжної класики, модні українські та зарубіжні хіти, сповнені незабутніх історій, пригод, чарів та романтики. Діти з зацікавленням розглядали яскраві, чудово оформлені книги.

    Стомлені, але радісні, сповнені позитиву та емоційного піднесення діти отримали яскраві та незабутні враження, а у додачу ще й солодощі.

     Публічна бібліотека імені В. Малика щиро вдячна директору Снітинського навчального закладу Горбик Ніні Василівні та класним керівникам 1-5 класів за  співпрацю та  доброзичливу атмосферу. Спільні заходи сприяють розвитку дитячої особистості, вихованню думаючого, читаючого громадянина, патріота України.

#BEZмеж_літні_читання_бібліотека_Малика

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК













Немає коментарів:

Дописати коментар