пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

 Гурток самодопомоги для людей старшого віку просто неба

17 вересня 2020 року у Центральному парку культури і відпочинку відбувся черговий гурток самодопомоги для осіб поважного віку. Торкнулися важливої теми "Як протидіяти інфодемії". Організували захід громадська організація «Твій Світ» спільно з спілкою жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України" і центральною районною бібліотекою ім. Володимира Малика.

А оскільки засідання гуртка збіглося із Днем міста і черговою річницею його визволення, учасниці та учасники не тільки отримали потрібну інформацію про те, як орієнтуватись у потоці надмірної інформації про COVID -19,  дбати про інформаційну гігієну і власне здоров’я, але і отримали музичні подарунки від гурту "Троїсті музики" районного будинку культури, чий виступ надихнув присутніх. Привітали гуртківців і депутатки міської ради Наталія Омельяненко, Ніна Жук та Наталія Сухонос.

У ході заходу учасники отримали більше наукової інформації про коронавірусну інфекцію та запобіжні засоби захисту при пандемії провідний методист районної бібліотеки ім. Володимира Малика Наталія Мусієнко. А психологиня Юлія Пода провела інтерактивні вправи, які допомагають впоратися з панікою, депресією та самотністю. Завдяки таким заходам, все більше літніх людей мають можливість підготуватися до другої хвилі пандемії коронавірусу. Важливу роль у реалізації проєкту відіграє і міжсекторне партнерство, коли спільно з закладами соціального захисту, культури і місцевого самоврядування вдається протистояти викликам коронакризи на місцевому рівні.

Під час заходу учасники отримали також інформаційні матеріали з порадами для літніх людей щодо  профілактики COVID -19. Показово, що зустріч відбулася на одному з майданчиків Центрального парку культури і відпочинку, який минулого року почали облаштовувати, як простір дозвілля і спілкування людей старшого покоління.

Захід відбувся у межах проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області» за фінансового сприяння міні-гранту Проекту ЄС «Підвищення потенціалу ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне»."

Дякую за спільну організацію заходу 

Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика

ГО Союз жінок трудівниць "За майбутнє дітей України"

 








Немає коментарів:

Дописати коментар