пʼятницю, 18 вересня 2020 р.

У Лубнах пройдуть покази фільмів Docudays UA

Уперше у вересні в гібридному форматі стартує 17 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Попри пандемію COVID-19, найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці/-ки понад 200 міст і містечок України. Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до кінця грудня і завітає до 21-ї області України.

У Полтавській області Docudays UA перебуватиме з 21 вересня по 10 жовтня. Цього року майданчиками для  показів і обговорень фільмів у Лубнах стануть: Лубенський краєзнавчий музей імені Гната Стеллецького та Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика. 

       Лубенці матимуть змогу побачити стрічки  «Зарваниця» та «Про звірів та людей» .

   Фільм «Зарваниця» розповідає про щорічну ходу тисяч християн до урочища Зарваниця на Тернопільщині , яка не лише об’єднує людей в єдину молитовну спільноту, але є приводом зустрітися та поспілкуватися людям з різних міст та сіл України. 

      «Про звірів та людей» – документальний фільм про події у Варшавському зоопарку до і під час Другої світової війни. Головні герої фільму –  директор зоопарку та його дружина під час війни переховували євреїв і польських бійців опору в покинутому зоопарку та  врятували близько трьохсот людей. 

      Через тему «Тін Спіріт» цьогорічний фестиваль розмірковує над тим, як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань, як у ситуації збройного конфлікту держава може протидіяти насильству  та експлуатації дітей, реалізовувати їхні права на освіту та розвиток. 

Правозахисну складову представляє Всеукраїнська Кампанія проти кібербулінгу, мета якої – зменшити прояви кібербулінгу через інформування суспільства та адвокатування змін до державної політики у сфері прав людини. 

У відповідь на виклики пандемії покази документальних стрічок будуть відбуватися і онлайн. Глядачі у найвіддаленіших селах та містечках матимуть можливість побачити найактуальнішу світову та вітчизняну документалістику. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» цього року стане онлайн майданчиком 17 Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Переглянути документальні стрічки та долучитися до обговорення можна буде не виходячи з дому.

      Реєстрація на онлайн-перегляди Docudays UA

https://forms.gle/K43NJ4VKYRznxN5u8

    Детальніше з програмою регіональних показів та подій можна ознайомитися на сторінці https://www.facebook.com/DocudaysUA.Poltava

або на офіційному вебсайті Мандрівного фестивалю Docudays UA – travelling.docudays.ua.

     Регіональний партнер у Полтаві та області: Полтавська філія Суспільної Служби України.

      Партнери: ГО “Центр культури та розвитку “Горизонт”, Полтавська обласна організація Національної спілки письменників України, Полтавське обласне відділення Української бібліотечної асоціації, Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ЗМІСТ.


Немає коментарів:

Дописати коментар