понеділок, 21 вересня 2020 р.

 Українська Стефані Маєр

      20 вересня виповнилось 50 років Мирославі Іванівні Замойській яка більш відома серед читацької аудиторії під псевдонімом Дара Корній. Популярність до львівської письменниці прийшла відносно недавно, вона ввірвалася в сучасну українську літературу з романом «Гонихмарник», за який отримала третю премію конкурсу «Коронація слова 2010». Другий роман «Тому, що ти є» було створено майже під тиском прихильників і знову – успіх! Твір удостоєно відзнаки «Вибір видавця» від «Коронації слова – 2011». Письменниця написала і несподіваний, повний трагізму і пристрасті роман «Зірка для тебе» та сагу про безсмертних «Зворотній бік світла», «Зворотній бік темряви» та «Зворотній бік сутіні» «Зворотній бік світів», котрі полонили серця шанувальників усієї країни.  Дара Корній пише також твори і в співавторстві з Талою Владмировою. Письменниці віднайшли власний унікальний шлях у світі вітчизняного фентезі і створюють сучасну магію – живу і реальну. З під пера творчого тандему вийшли романи  «Зозулята зими» та «Крила кольору хмар.»  

     «Зозулята зими” – нове віяння сучасної української літератури. Ця незвичайна книга написана в жанрі магічного реалізму. Тала Владмирова й Дара Корній запрошують читачів поринути в детективну історію, добряче приправлену містикою.

       Пропонуємо  вашій увазі уривки відгуків та рецензій на твори Дари Корній:

     Ольга Хвостова українська поетеса, прозаїк і тележурналіст: «Беручи до рук «Зірку для тебе»,  знайте, що цей п’янкий літературний напій, цей фешенебельний готель драматичних людських доль насправді має категорію «п’ять зірок». Вона – зоря, і вона у ваших руках.»  «Є книги, про які кажуть, що вони легко читаються, - це саме про твір Дари Корній. Є романи, про які довго думаєш і розповідаєш знайомим у хвилі відвертості, - це саме про «Щоденник Мавки».

      Тетяна Белімова письменниця: «Одвічна боротьба добра і зла триває, і роман «Крила кольору хмар» є чи не найцікавішим епізодом у ній: у двобій втручається третя  сіра сила, загадкова, таємнича, яка ще, здається, не зробила остаточного вибору і не збагнула свого призначення. Один із останніх протистоянь світів, але чи остаточний? За ким буде перемога? Усі ці питання мають відповіді, що їх приховали на сторінках свого роману Дара Корній та Тала Владмирова, і завдання читача допитливого – знайти їх і зв’язати в одне ціле.»

      Міла Іванцова письменниця: «Тож для кого роман Дари Корній «Тому, що ти є.» ? Для дуже широкого загалу! Для жінок наших – красивих, працьовитих, талановитих, мудрих і витривалих. Для дівчат, які хоч-не-хоч незабаром стануть отими жінками, а поки що шукають підказки, як би то вибудувати власне життя щасливішим від маминого та бабусиного. Для чоловіків, які прочитають роман і, можливо, краще зрозуміють жінок.»

     Сага-тетралогія «Зворотній бік світла», «Зворотній бік темряви» та «Зворотній бік сутіні» «Зворотній бік світів»  Валерія  Семякіна журналіст: «Завжди обирає серце - прописна істина, червона нитка всього циклу. Любов і ненависть, кохання й зрада, ревнощі й гнів, від яких зриває дах і вирує кров, світло й темрява на межі Хаосу й вибір, вибір, який вирішує все.»

     Сподіваємося, що ми зуміли зацікавити вас і в,і хто ще не знайомий з творчістю письменниці, зробить це, завітавши до центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. Читайте романи тієї ким захоплюються і нагороджують – містичної  Дара Корній.




 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар