понеділок, 22 лютого 2021 р.

 Незгасна зоря України 

     25 лютого виповнюється  150 років від дня народження письменниці, перекладача, громадської діячки Лариси Патрівни Косач, що ввійшла в історію під поетичним ім`ям Леся Українка. ЇЇ називають геніальною дочкою нашого народу, красою і гордістю нації, духовним вождем вітчизняної інтелігенції. Леся Українка входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. 

     Доля їй відміряла лише 42 роки життя з котрих  тридцять три вона плідно працювала, незважаючи на тяжку хворобу. Леся Українка  створила художні твори такої естетичної сили та краси, такого змісту й глибини, що вони з роками, з десятиліттями не старіють, а виблискують все новими і новими гранями, стають ближчими й дорожчими розуму і серцю читачів. 

   Відкрити для себе нове, ближче познайомитися з літературним доробком,  а також  біографією,  громадською діяльністю, особистим життям талановитої, сильної духом  жінки, допоможе книжкова виставка – посвята «Довго щирими сими словами до людей промовлятиму я», котра розгорнута на абонементі публічної бібліотеки імені Володимира Малика.  Запрошуємо всіх небайдужих до життя та творчості української письменниці переглянути книжкову виставку. 




Немає коментарів:

Дописати коментар