понеділок, 22 лютого 2021 р.

 Спіши у храм святого слова

  Щорічно 21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято було встановлене на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй у 1999 році.

    Українська мова є одним із найбільших надбань нашого народу, живим ланцюгом, який поєднує нас із поколіннями від часів Київської Русі й до сьогодення. Наше письменство має тисячолітню традицію – від літопису Нестора й “Слова о полку Ігоревім” до Григорія Сковороди, від Івана Котляревського, Тараса Шевченка й Івана Франка до нашого часу. Для сотень геніальних людей українська була материнською мовою.

   На посвяту українській мові в читальній залі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика оформлена книжкова виставка-заклик «Спіши у храм святого слова». Виставка представляє видання, що розповідають про історію рідної мови, її сучасний розвиток. Користувачі бібліотеки знайдуть також посібники на допомогу тим, хто вивчає українську мову, бажає опанувати  діловий мовний етикет. Особливої  уваги заслуговують видання, подаровані Українським Інститутом Книги за програмою поповнення фондів бібліотек. Серед книжкових новинок – українсько-російський словник правдивої мови «Скажи мені українською», «Говорити легко та невимушено» (як стати приємним співрозмовником), «Походження мови. Як ми навчилися говорити». Шануймо і знаймо рідну материнську мову, будьмо справжніми українцями! 


#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК




Немає коментарів:

Дописати коментар