понеділок, 1 лютого 2021 р.

 «Герої Крут – наша слава, наша історія»

       Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є героїчна смерть під залізничною станцією Крути 29 січня 1918 року молодих захисників Української Держави.

      До роковин подвигу українських юнаків працівники Лубенської центральної бібліотека імені Володимира Малика разом з учнями 7-9 класів та вчителями Лубенської ЗОШ №3 провели онлайн конференцію «Герої Крут – наша слава, наша історія». В ході конференції бібліотечні фахівці здійснили історичний екскурс в буремні часи української національної революції 1917-21 рр., розповіли учням  про трагічний бій під Крутами, влаштували перегляд відеоролика «Неоціненні уроки історії. Крути».

      Учасники конференції взяли активну участь в обговоренні питань: що спільного між подвигом  юнаків-крутян  та подвигом сучасної молоді, яка відстоює нашу Незалежність на сході  України, про його значення для прийдешніх поколінь українців. Учні та бібліотекарі прочитали полум’яні вірші, присвячені Героям Крут. Вчителі зазначили, що, вшановуючи пам'ять полеглих під Крутами, ми не лише віддаємо шану їх самопожертві, але й пробуємо чомусь навчитися в історії: в української історії змагань за суверенність, соборність, державність,  що впродовж віків робить нас українцями, нацією.







Немає коментарів:

Дописати коментар