понеділок, 15 лютого 2021 р.

 «Валентинів день» у бібліотеці

  Кохання... Багато століть людство не може знайти єдиного визначення для цього неймовірного почуття. Все змінюється у цьому шаленому світі і лише кохання залишається завжди юним, прекрасним, завжди новим, несподіваним і найзагадковішим з усіх людських почуттів...

Саме кохання надихає поетів і художників, музикантів і скульпторів на створення безсмертних шедеврів. І якби поставити собі за мету прочитати і передивитися все, що написано про це почуття, людині, без перебільшення, не вистачило б цілого життя.

 

Тому лише доторкнутися до вічної теми кохання спробували  працівники Лубенської центральної бібліотеки імені Володимира Малика. Напередодні свята всіх закоханих - Дня Валентина - в читальній залі розпочала експонуватися виставка одного жанру «Книжковий мікс сучасного любовного роману», на якій представлені художні твори сучасних авторів, присвячені темі кохання. Символом цього дня стали червоні сердечка,  от і ми прикрасили виставку сердечками – валентинками з висловами письменників та відомих людей про це прекрасне почуття. 

         До речі, кілька слів про валентинки. Найдавнішій валентинці близько 500 років. Вона зберігається в Британській бібліотеці і являє собою лист закоханої дівчини нареченому. Отже, валентинки – це давній атрибут Дня закоханих.

  І хоча в наш час асортимент листівок-валентинок досить великий, та найкращими вважаються валентинки, зроблені своїми руками . Тому в читальній залі бібліотеки була організована бібліомайстерня «Валентинка власними руками».  Зібралися на майстер-клас по виготовленню об’ємних валентинок із фоамірану працівники бібліотеки та учасники клубу «Веселі долоньки». Після невеличкого екскурсу в історію створення листівок, ми взялися за виготовлення своїх шедеврів.  Кожен намагався втілити свою фантазію, зробити валентинку особливою, неповторною. І в нас це вийшло! Кожна робота була прекрасна по своєму.















Немає коментарів:

Дописати коментар