середу, 17 лютого 2021 р.

Володимир Малик - добрий чарівник з тихої Лубенщини
 Він пішов з життя, але його твори ще довго житимуть і увіковічуватимуть пам’ять про нього. Світло душі невгамовного літописця Посульського краю Володимира Малика, перелите в численні талановиті книги, буде  ще довго  зігрівати  наші  серця.

До 100 – річчя  від дня народження  талановитого письменника, поета, великого патріота в  бібліотеці для дітей ім. О.Донченка оформлена виставка-вшанування «Слово Малика у просторі часу», яка висвітлює літературний  і  життєвий  шлях  відомого майстра  історичного роману.

У своїх творах лубенський князь Володимир Малик розповідав про людей особливого героїзму, про яких народ складав протягом століть дивовижні легенди. В його творах історична правда й художня вигадка доповнюють одна одну, поглиблюючи знання читачів про відомі події, воскрешаючи   в  їхній   уяві безсмертні  подвиги,  наближаючи образи героїв  до  сьогодення. Його  знають  усі  як чудового історичного романиста.

Дуже полюбляють дітлахи віршовані казки, героїчні поеми та історичні  романи    талановитого українського письменника про захист рідної землі від навали  чужоземних загарбників, про давньоруських богатирів та народних героїв,  про героїчну  історію  України, в серці  якої ніколи   не  догорить   свіча свободи,  не  згасне  полум’я  надії.

Його  казки  та  поеми  «Журавлі журавлики»,  «Чарівний  перстень», «Микита  Кожум’яка»,  «Всеволод  Дмитро»,  «Червона  троянда»,  «Месник із лісу»,  повість «Чорний екватор»,  «Двоє над прірвою» та інші -  це  ж  золота  скарбниця  дитинства.

Усією  силою свого мистецького таланту В.К.Малик  слугував рідній землі   і  простим  людям.   Найбільше  багатство  нашого  земляка, літописця – це  книги, в яких сконцентрувалася вся  неосяжна   його любов  до  рідного  народу,  до  сім’ї,   друзів,   до  Посульського  краю  і  всієї   України. Адже твори письменника вчать бути чесними, правдивими, сміливими  і  любити  свою  Батьківщину,  свій  край.

 #Володимир_Малик_100 #Бібліотечний_марафон #Лубни_сьогодні_Маликом_живуть

 




Немає коментарів:

Дописати коментар