четвер, 18 лютого 2021 р.

 Сумна річниця, знову дата.

Хрещатик пам"ятає біль.

Спинились стрілки циферблата,

Коли стрілець намітив ціль.

Коли з щитами люди впали

Ловила камера ту мить.

По черзі душі відлітали

У ще незвідану блакить...

   Галина Потопляк

      Сумна річниця, знову дата...7-річниця з дня трагічних подій на Євромайдані, коли тисяча українців пліч-о-пліч стали на захист єдності, свободи та незалежності своєї рідної землі. Їх усіх вивела на Майдан віра в світле майбутнє України . Вона ж давала і сили вистояти в нерівній боротьбі.

      Полеглих Герої назвали «Небесної Сотнею». Їх імена навічно залишаться в історії України та в пам’яті людській. Їм присвячують поетичні та прозові твори, оспівують в піснях.

      Кожного року 20 лютого весь український народ вшановує пам'ять Героїв Небесної сотні. 

      «Небесна сотня»... Цей до болю пронизливий, поетичний образ належить нашій землячці, поетці, духовно-патріотичній українці – Тетяні Домашенко. Тому її  називають хрещеною мамою Небесної Сотні... Саме Вона нарікла ЇХ цим ІМЕННЯМ... Народ прийняв і затвердив...

       В Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика кожний відвідувач у ці лютневі дні знайомиться з книгами, присвяченими цим трагічним подіям. А далі Крим... Події на Сході... Тому ми представили на цій тематичній полиці і найновіші книги, одержані за програмою поповнення бібліотечних фондів від УІК, сторінки яких, а це – книги Артема Шевченка «Cлов’янськ. Початок війни», Олега Сенцова «Марокетер», Юрія Щербака «Україна в епоху війномиру», зацікавили вже перших читачів. 

        Пам’ятаємо кожного, хто пожертував життям в ім’я вищих ідеалів… Слава Героям!

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК



Немає коментарів:

Дописати коментар