пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

 «Слово Володимира Малика у просторі часу»

     У суголоссі талантів, якими пишається український народ і які є його сумлінням, вирізняється ясний, як блакить над степами й дібровами, мужній голос письменника Володимира Кириловича Малика. 

      21 лютого ми відзначаємо 100-річний ювілей видатного майстра історичного роману. Він із тих письменників, про яких можна сказати: «Має в серці те, що не згорає». Усією силою свого мистецького таланту Володимир Кирилович слугував рідній землі і простим людям, ішов шляхом українства.

    З нагоди ювілею майстра слова Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика організувала цикл заходів, присвячених його творчості.

      18 лютого в читальній залі Публічної бібліотеки його імені була проведена літературна вітальня «Слово Володимира Малика у просторі часу». Ведучі заходу  бібліотекарки - Ніна Бородавка та Лариса Гончарук ознайомили присутніх, вчителів та учнів 6-го класу Лубенської ЗОШ№3, з життєвим та творчим шляхом талановитого земляка.  Бібліотекарка Марія Колегова та учениці 8-го класу: Софія Собко, Катерина Сесь й Олександра Журавель декламували ліричні вірші письменника. Бібліотекарка відділу інформаційного сервісу Віталіна Курильчук підготувала для гостей низку цікавих відеоматеріалів, присвячених  автору чудових творів для дітей та дорослих.

        На посвяту  митцеві також лунав вірш у виконанні провідного методиста бібліотеки Наталії Мусієнко. Спогадами про спілкування зі своїм літературним вчителем поділився поет, лауреат премії імені Володимира Малика ,Олександр Печора. Валентина Сьомак, директорка  книгозбірні, презентувала всім присутнім ювілейне видання, що містить листи та спогади  письменника: «Я йшов шляхом українства». Керівниця бібліотеки закликала юних читачів до читання цікавих патріотичних творів Володимира Малика. 

#Володимир_Малик_100 #Бібліотечний_марафон #Лубни_сьогодні_Маликом_живуть











Немає коментарів:

Дописати коментар