четвер, 4 травня 2017 р.

У Мгарській бібліотеці діє послуга книгоношення  «Домашній абонемент»

      20 років поспіль (1997р)  мешканці села Лука залишились, на превеликий жаль, без сільської бібліотеки. Та завдячуючи  ініціативній бібліотекарці Мгарської сільської бібліотеки Наталії Шаблі  не залишилися без  бібліотечного обслуговування. У Луці  вона відродила давню послугу.  Літературу бібліотекар розносить по домівках селян.
      «Для пенсіонерів і людей, які не можуть самотужки дістатися до книгозбірні, це неабияке полегшення – за вікном мороз, на дорогах ожеледиця. Вийти на вулицю ризикують не всі. Та це не про Наталію Григорівну. І хоча іноді складно, ще жоден читач не залишився без улюбленої книги», - говорить директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак.

       Літературу читачі замовляють телефоном чи під час відвідин бібліотекаря. Пані Наталія додає до списку ще кілька книг на власний вибір, досконало вивчивши смаки читачів. Від такого сервісу у захваті  Любов Куліш та Іван Кожемяк, Тетяна Боргун, Василь Кадуба і  Микола Дерій, інші  поціновувачі традиційної книжки.
      «Це настільки гуманна послуга, яку ніхто ніколи не робив, бо зараз дійсно багато старших самотніх людей, які не можуть дістатися туди», – говорить читачка на дому Валентина Дерій.
       Для більшості стареньких книга – чи не єдиний друг. Вони з нетерпінням чекають бібліотекаря – адже з ним можна поговорити і почути слова підтримки, які через життєві обставини сказати більше нікому.
     «Бібліотекар не тільки людина, яка приносить книги, а ще і психолог. Запрошують дехто посидіти з ними, щось розказати, вони дуже привітні, завжди раді», – каже бібліотекар Наталія Шабля.
     Послуга „Книгоношення” – абсолютно безкоштовна. Проте скористатися нею можуть лише ті, хто справді її потребує. 





                                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар