понеділок, 22 травня 2017 р.


«Українські вишиванки наче райдуги світанки»


           Узор вручну, широка планка,
    Легенький запах ковели.
Моя сорочка – вишиванка
Вся ніби сплетена з трави.
     Вишивка – це основний елемент української культури. Глибину та зміст її символів розуміємо тільки ми – українці.       Вишиванка – то кожен з нас,то наш генетичний код.
  На відзначення Всесвітнього дня вишиванки в Литвяківській сільській бібліотеці відбулася година народознавства «Українські вишиванки наче райдуги світанки» для молодшої групи клубу за інтересами «Калина». Дрес кодом дня була вишиванка для учасників заходу.
     Ведуча свята бібліотекар Людмила Сабадаш розповіла дітям про історію походження вишивки, значення основних орнаментів, про символіку кольорів. Познайомила присутніх з  легендою  про рушник. Учні розповідали прислів’я та приказки.
      Велику зацікавленість викликала представлена  виставка «Чарівний світ вишивки»
Родинні обереги представили Марина Галич, Тамара Неділько, Людмила Миргородська, Надія Подоляка, Світлана Ткачук.
     Учениця 8 класу Дарина Пузь  представила свої вироби та вироби  своєї мами – Тетяни Пузь.
     По закінченню свята дівчатка влаштували експромтом майстер-клас з вишивання  хрестиком на полотні.
     Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.
     У італійців є прислів’я: «Якщо не знаєш, що одягнути – одягни костюм». Українцям слід запровадити звичку: «Якщо не знаєш, що одягнути – одягни вишиванку».







Немає коментарів:

Дописати коментар