суботу, 13 травня 2017 р.

Познайомимось з Європою ближче!

       Одними із основних чинників сучасної особистості є високі почуття толерантності та поваги до життєвих цінностей інших народів, взаєморозуміння та духовна єдність між людьми різних народів, поглядів та  переконань.
        Кожного року у третю суботу травня відзначається День Європи в Україні. В ці дні проводяться заходи та свята, що зміцнюють єдність Європи та її громадян і зближують народи держав-членів ЄС. Не залишаються осторонь цієї події й працівники та відвідувачі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. 

        Напередодні Дня Європи в Україні, який цього року ознаменований неординарною феєричною подією, музичним конкурсом «Євробачення – 2017», працівники абонементу для своїх користувачів підготували та провели диско-лекцію «Євробачення: українські сходинки». Розповідь бібліотекарів містила інформацію з історії конкурсу, цікаві факти про шоу та супроводжувалась відеороликом  «Українська історія Євробачення», який надав можливість присутнім пригадати пісні, що виконували наші конкурсанти. Також користувачі абонементу, завдяки бібліотекарям Наталії Мусієнко та Ніні Бородавці, здійснили дуже смачний та захоплюючий віртуальний гастротур Європою, а родзинкою цієї подорожі стала спринт – гра «Страву обирай – країну називай». 
    Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа, дізналися  учні 8-В класу  Лубенської ЗОШ №2. Завідувач відділом обслуговування Олена Самойленко та бібліотекар Лариса Гончарук підготували для них пізнавально-розважальну програму -  бібліотечний геокешинг «Країнами світу європейського ґатунку». Під час цієї незвичайної гри  учасники  з легкістю відповіли на всі запитання вікторини, розгадали  «Єврокросворд», знайшли «третього зайвого» та відгадали відомих казкових героїв європейського походження. На заключному етапі розважальної програми завідувач відділом інформаційного сервісу Оксана Ходоровська та бібліотекар ВІС Віталіна Курильчук продемонстрували захоплюючу та пізнавальну відео-презентацію «Вау, оце бібліотека!», під час якої учні дізналися про 4 найяскравіші бібліотеки Європи. 
       Не залишилися без уваги в ці дні і юні відвідувачі бібліотеки, які завітали до відділу інформаційного сервісу та збагатили свої знання про Європу завдяки мультимедійній презентації «Міста-острови Європи». 
      В рамках програми святкування Дня Європи в Україні,  наші  користувачі мали нагоду долучитись до спільних цінностей, спільної історії всіх націй та народностей, ознайомитись зі звичаями, традиціями, національними стравами різних європейських країн та з цікавою багатожанровою літературою країн Європи.   



















Немає коментарів:

Дописати коментар