середу, 17 травня 2017 р.

Зростаємо професійно.


   Наявність висококваліфікованих кадрів є одним із найважливіших факторів розвитку будь-якої галузі. Дедалі більшого значення  набувають такі чинники, як професіоналізм, компетентність, прагнення і здатність до отримання знань упродовж життя. 
     Підвищення кваліфікації  бібліотечних працівників Лубенської ЦБС відбувається під час семінарів, практикумів, занять шкіл бібліотечної майстерності.
Не відмовляючись  від традиційних   постійно використовуються нові форми  підвищення кваліфікації бібліотекарів району. До центральної районної бібліотеки на тренінг «Як писати текст для бібліотечного блогу» зібралися працівники шістнадцяти сільських бібліотек-філій. Директор Лубенської централізованої бібліотечної системи Валентина Сьомак, наголосила, що бібліотечна блогосфера виступає своєрідним «дзеркалом життя» та відображає актуальні проблеми функціонування бібліотек в сучасному суспільстві. Вона висловила  слушні зауваження, щодо подачі  інформації  про проведені у книгозбірнях заходи та надала практичні рекомендації, з  написання текстів для блогів.
    Методист організаційно-методичного відділу Лідія Іваненко запропонувала кожному учаснику тренінгу підготувати інформацію про один з бібліотечних заходів  та разом проаналізувати  написані тексти.
     Сільські бібліотекарі  та працівники відділу організаційно-методичної роботи взяли активну участь в обговоренні. Учасники тренінгу переконалися, що завдяки оперативній та якісній подачі інформації бібліотека отримує можливість не тільки інформувати своїх читачів про події в бібліотеках, але й  просувати свої інформаційні продукти й послуги та рекламувати свій заклад. 




Немає коментарів:

Дописати коментар