вівторок, 30 травня 2017 р.

УСІ МИ РОДОМ ІЗ ДИТИНСТВА

       Чарівний, світлий і ні з чим незрівнянний світ дитинства, безмежного і безтурботного щастя, звідки усі ми родом. Діти чомусь завжди прагнуть скоріше подорослішати, а ми, дорослі, ностальгічно згадуємо безтурботні дитячі роки. 
             У переддень Всесвітнього дня захисту дітей працівники районної бібліотеки для дітей імені О. В. Донченка та центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика спільними зусиллями провели неординарний захід «Усі ми родом із дитинства». На свято завітали члени клубу «У дружньому колі» зі своїми онучатами та маленькі читачі книгозбірні, які прийшли разом з мамами та бабусями. Бібліотекарі взяли на себе відповідальність довести юним гостям, що не варто поспішати залишити за плечима чарівну країну дитинства, а представникам старшого покоління влаштували екскурс у ту пору життя, коли морозиво солодше, квіти яскравіші і весь світ дивує. 

           На гостей дійства у цей день чекала насичена конкурсно-розважальна програма. 
           За допомогою клубка звичайних ниток учасники разом з ведучою Мартою Федіско шукали те, що їх усіх об’єднало, і виявилися заплутані щільним мереживом. Воно показало, що, не дивлячись на вікову різницю між поколіннями, ми маємо багато спільного та в будь-яку мить готові об’єднатись.  Віршована панорама у дитячому виконанні та ліричні римовані спогади старших гостей на хвилину занурили всіх у дорогі серцю миті дитинства. 
           Усі гості заходу – постійні читачі бібліотеки. Кожен з них має свою улюблену книгу, з якої розпочалось знайомство з безмежним літературним світом. Тож з неабияким захопленням вони ділилися емоціями від цих творів, які справили на них найбільше враження. Після цікавого та змістовного обміну думками бібліотекарі презентували ретровиставку «Стежками дитячих спогадів» та виставку «Новинки дитячої літератури», де були представлені книги, які вже завоювали популярність серед читачів, та твори сучасних авторів.
              Команди дорослих та дітей змогли продемонструвати свою обізнаність та кмітливість у вікторинах та завданнях. Веселу нотку до дійства додали кумедні конкурси та розваги. А який вогник азарту та завзяття світився в очах маленьких гостей, коли вони, залишивши дорослих «пасти задніх», відгадували назви мультфільмів та імена персонажів. 
              Не залишив байдужими ні дітей, ні дорослих цікавий та захоплюючий квест. Учасники долали його, об’єднавшись у дві команди та виконуючи найрізноманітніші завдання. Під час гри не тільки розважалися, а й думали, вчилися логічно мислити, шукали відповіді на швидкість, використовували різні шляхи пошуку інформації. Квест допоміг гравцям краще ознайомитися з розміщенням фонду бібліотеки, адже підказки та відповіді їм довелося шукати у книжках. А коли гості знайшлии скарб, яким виявилися солодощі, то розділили його у дружній компанії за «солодким» столом.
            Сучасні діти – невгамовні, заповзяті, розумні та веселі. А ще безмежно талановиті. Родзинкою заходу стали виступи юних музикантів – Сербу Едуарда, учня ЗОШ №8, та Симоненка Максима, учня ЗОШ № 10, які майстерно зіграли мелодії відомих українських пісень. 
             Від цієї зустрічі і дорослі, і діти отримали безліч яскравих емоцій, каскад позитиву, заряд бадьорості, свою порцію свіжих вражень і нових знань. Тож усі присутні були одностайні: «Кращого за бібліотеку місця, аби розважитися та порозумнішати, годі й знайти. І скільки б не було років – 7 чи 70, дитинство завжди світитиметься у ваших очах, наповнюючи світ теплом та радістю.» 





Немає коментарів:

Дописати коментар