середу, 31 травня 2017 р.

Веселі барви дитинства
(свято сподівань і надій)


     Традиційно напередодні свята Міжнародного дня захисту дітей дитячим щебетом наповнилася районна дитяча бібліотека для  імені Олеся Донченка. На подвір’ї, під розлогою грушею, розгорнулося святкове дійство «Дитинства радісна країна» для учнів пришкільного табору відпочинку ЗШ №3, дітей з малозабезпечених сімей, сиріт та дітей - переселенців міста та району.
Ведуча заходу бібліотекар Марта Федіско розповіла маленьким краянам про Всесвітній день дитинства, наголосивши, що діти – найбільша радість у світі і  найбільше багатство на   Землі.
З вітальним словом до дітей звернулися Раїса Кошель, голова спілки жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України» та Наталія Сухонос, депутат міської ради, які не один рік поспіль є партнерами цього свята. 

«Ваші усміхнені личка, палаючі захватом очі, довірливі  обійми маленьких рук-це те, задля чого живемо ми, дорослі, зокрема,  спілчанки »        ( Раїса Кошель). А Наталія  Василівна продовжила: «Всі ми разом дуже хочемо, щоб не на словах, і не раз в рік ми всі опікувалися своїми дітьми, а щодня, щосекунди переймалися їхніми радощами і болями».
Інформаційну хвилинку «Правові розваги» з учасниками заходу провели Тетяна Сафронова, завідувач організаційно-методичним відділом Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика та Людмила Горб, головний бібліотекар районної дитячої бібліотеки імені Олеся Донченка. Малеча в ігровій формі познайомилася з і своїми правами, які прописані в Конвенції ООН «Про права дитини».
Мешканці Сонячної країни читали поезії про веселковий світ дитинства, подорожували стежинами Щастя, Радості й Добра, виконували цікаві творчі вправи. 
А ще юні знайки взяли активну участь в інтелектуальному конкурсі «Про все на світі». Діти проявили активність, знання та ерудованість, а найактивніші учасники марафону отримали призи. 
Надзвичайно сподобалися вихованцям правова вікторина, фольклорне лото, спортивна естафета, ігрова павутинка та калейдоскоп ігрових вправ.
З великим захопленням  разом з Оленою Самойленко - завідувачем відділом обслуговування центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика долучилися до літературно-пригодницької гри «Геокешинг», демонструючи глибокі знання з літератури, вміння та таланти імпровізації.
Цікавим та незвичним доповненням розважальної програми стали «Кінопроби» під керівництвом Лариси Гончарук, бібліотекаря центральної районної бібліоткеи імені Володимира Малика. Діти із завзяттям демонстрували свої акторські таланти під щедрі оплески глядачів.
Веселі жарти, музика і сміх, віночок дитячих ігор, дружні хороводи – такою була атмосфера незвичайного дійства.
Всі учасники літнього рандеву з великою цікавістю виготовляли колективний колаж «Мир у долонях дитини».
Подорожуючи Країною Дитинства, діти змагалися у спортивних перегонах, естафетах під керівництвом Владислава Касяна та Сергія Бортніка, представників Лубенського фізкультурно-спортивного товариства «Колос».                                                 Насамкінець директор Лубенської РЦБС Валентина Сьомак щиро подякувала усім учасникам заходу, вручила солодощі від депутата обласної ради  Руслана  Ляшка, ПП Валерія Больбота  та безкоштовні  квитки на будь-який атракціон в Центральному парку м. Лубни від Євгенія Лозовенка. І, звичайно ж, побажала мирного неба, ясного сонця і здійснення найфантастичніших мрій.






Немає коментарів:

Дописати коментар