пʼятницю, 12 травня 2017 р.

Привітали ветеранів з Днем Перемоги

     З нагоди святкувань Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом представники Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» спільно з територіальним центром соціального обслуговування (надання послуг) Лубенської РДА відвідали немобільних та маломобільних ветеранів-інвалідів. Цього разу фахівці  розділили свято разом з тими, хто зазнав страждань за часи Другої Світової Війни, таким чином виявивши повагу до них.  Вже склалася добра традиція не тільки до Дня Перемоги, а і протягом року спільно допомагати нашим любим ветеранам та учасникам війни. Тож, цього разу до відвідування  місць  проживання ветеранів, у віддалених селах району готувалися завчасно.
    Волонтери разом з членами гуртка «Веселі долоньки» Лубенської районної бібліотеки ім. В. Малика долучилися до оформлення святкових листівок. Провели цікаве та корисне заняття бібліотекар Лариса Гончарук та психолог проекту Юлія Пода.  Однак цим усе не закінчилося - 10 травня 2017  зі святковими поздоровленнями завітали у село Вовчик Лубенського району, де разом з Заплавною Ганною Андріївною 1923 року народження,  подружньою парою Назарко Григорієм Олексійовичем (1927р.н.) та Марією Андріївною (1935р.н.), Руденко Павлом Васильовичем (1928р.н.) та  Матвієнко Євдокія Андріївна (1930р.н.) згадали  роки опалені війною.  Також, волонтери піднесли подарунки тим, хто не зможе  прийти на концерт і хто за станом здоров'я не здатний до самообслуговування.   
       Фахівці терцентру і громадської організації «Твій Світ» переконані, що такі люди потребують постійного стороннього догляду та допомоги, соціально – побутових, соціально – медичних та інших соціальних послуг. А в ці травневі дні  особливо вшановуються ті  люди, хто своїм життям, своєю невтомною працею захищав і розбудовував нашу державу, передавши нам ті численні здобутки і традиції, які ми стараємось належно підтримувати і продовжувати. А на завершення спілкування учасники побажали один одному  миру, добра, міцного здоров’я  і оптимізму. 
     Захід відбувся в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми фонду «Місце зустрічі: Діалог».








Немає коментарів:

Дописати коментар