четвер, 23 травня 2019 р.

            Європа багатолика, єдина, близька, велика…

«Світ схожий на книгу, і той,
 хто знає тільки свою країну,
 пройшов у ній лише першу сторінку»
Фужере де Монброн
      У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні щорічно відзначається День Європи.
     Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
   До цієї дати працівники Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика спільно з опорним закладом «Калайдинцівська ЗОШ I-IIIст. Ім. Ф.Д. Рубцова» 22 травня 2019 року організували і провели  яскраве і колоритне свято  «Європа багатолика, єдина, близька, велика».

   З вітальним словом до  учасників  заходу звернувся Сергій Іванович Мисник, директор закладу та задав мажорний тон  дійства.
    Учні школи продовжили  виступ  директора чудовою композицією, під час якої присутні ,а це вчителі та школярі,  від найменших  до випускників в переповненому актовому залі довідалися, що таке Європейський Союз, коли він був створений, які його завдання і цілі, як він працює та які його атрибути. Діти в інтерактивній, цікавій формі розповіли присутнім про те, що  наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу. Їх розповіді доповнювалися  відео-презентацією. 
    Валентина Сьомак, директор Лубенської ЦБС, у своєму виступі наголосила,  що сьогодні всім нам треба  діяти як європейці: послідовно, наполегливо та виважено, впроваджувати європейські  стандарти життя і творити Європу у власній державі і запропонувала познайомитися  з найближчою сусідкою України - Польщею.
    Олена Самойленко, провідний бібліотекар відділу обслуговування книгозбірні Малика запропонувала учням цікаві факти про Польщу.
     Естафету передано родині Улішак, а саме священникові Української Греко-Католицької Церкви у м. Лубни отцю Василю, його дружині Надії, викладачу польської мови і синочкам Іллі та Давидові, які вже долучалися до таких заходів в бібліотеках. Вони неодноразово перебували в Польщі, навчалися там, добре знають  традиції поляків, тож емоційно ділилися з присутніми цікавою інформацією про Польщу. До того ж, пані Надія , чудова виконавиця  українських пісень, щедро пригощала  аудиторію пісенними дарунками. Подарувала пісенні номери і польською мовою. А разом із дітьми Давидом і Іллею виконали  композицію польською мовою, до якою долучилися всі учасники заходу. Виступ цієї родини став родзинкою, справжнім майстер-класом з вивчення польської мови. Тому школярі так емоційно підспівували  пісню «Гей,гей,гей соколи…» польською.
     Наприкінці учні 7 та 5 класу мандрували зупинками  євроквесту "Будьмо знайомі: Європа". Маршрут подорожі складався з різних зупинок: «Шкільна», «Літературна», «Видатні діячі сучасності», «Європейська», на яких діти мали можливість  відповісти на найрізноманітніші  запитання вікторин, познайомитися з історією, культурою, традиціями Європи». 
    На заході панувала справжня європейська –  невимушена та весела атмосфера.











Немає коментарів:

Дописати коментар