четвер, 23 травня 2019 р.

 Виїзд до сільської бібліотеки

Фахівці центральної книгозбірні імені Володимира Малика під керівництвом директора Валентини Сьомак здійснили «методичний десант» до сільської бібліотеки села Калайдинці для визначення стану діяльності закладу протягом 2018 – початку 2019 року. Під час візиту спеціалісти структурних підрозділів головної бібліотеки району ознайомились з:  веденням первинної облікової документації, станом організації каталогів та краєзнавчої картотеки.  Звернули увагу на індивідуальну роботу з користувачами різних вікових категорій, на актуальність та сучасність книжкових виставок, тематичних полиць, інформаційних зон та оформлення соціокультурних заходів. 

      Вагомою ділянкою роботою бібліотеки  є робота з книжковим фондом, адже він, як організм людини, потребує  постійної уваги, обліку та оновлення, тим паче у період рекласифікації.  Провідний методист Наталія Мусієнко та методист I категорії Лідія Іваненко акцентували увагу на прискоренні переведення фонду на УДК та запропонували свою допомогу.
     У липні, на базі Калайдинцівської сільської бібліотеки-філії планується проведення школи професійної майстерності для бібліотечної спільноти району. Тож було окреслено завдання щодо підготовки та проведення цього заходу.
   Надзвичайно дієвим та корисним є безпосереднє спілкування з сільськими бібліотекарями та моніторинг їхньої роботи на місцях. Така  співпраця дає можливість відзначити не лише позитив в їх діяльності, а також звернути увагу на прогалини в роботі, активізувати  життєздатність  сільської бібліотеки, допомагає розкрити прихований потенціал бібліотекаря, надихає до нових звершень в улюбленій справі.







Немає коментарів:

Дописати коментар