пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Насолодилися красою природи

        Для того, щоб добре провести час в затишній атмосфері  рослинного світу, не треба вирушати в далеку подорож. Необхідно просто завітати до Лубенського лісотехнічного коледжу. Отримати незабутні враження від споглядання краси весняної природи та зарядитися чудовим настроєм вдалося  працівникам та читачам центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. Територія навчального закладу завдяки кропіткій, наполегливій праці викладачів та студентів перетворилася на  одне з найбільш мальовничих місць  нашого міста. Учасники екскурсії були вражені навколишньою красою, розмаїттям  рослин, чудовим ландшафтним оформленням. Справжнісінький  райський куточок природи, де радіють і очі, і тіло, і душа!  Гостей привітно зустрів директор Роман Васильович Сендзюк.
    Керівник  розповів присутнім про історію та сьогодення навчального закладу, а також доніс інформацію про спеціальності, які можна здобути в коледжі.
Розширити знання про світ рослин учасникам екскурсії допомогла викладач  кафедри дендрології Тамара Іванівна Тимошенко. Вона люб’язно погодилась виступити в ролі гіда. Тамара Іванівна познайомила присутніх  з різними видами дерев, кущів та квітів,  представників місцевої та світової флори.  Гості з цікавістю слухали  розповідь  екскурсовода про умови  та особливості  вирощування  рослин, їх цілющі властивості, легенди та повір’я пов’язані з ними. Тамара Іванівна відповіла на численні запитання присутніх. Найбільший інтерес у відвідувачів викликала велика колекція хвойних рослин, і, звичайно ж, гордість та окраса закладу -  квітуча цієї пори сакурова алея. Споглядаючи красу мальовничих ландшафтів, відвідувачі зробили багато незабутніх фотознімків.  Працівники коледжу подбали про те, аби відновити сили учасників екскурсії після захоплюючої подорожі царством флори - пригостили  цілющим березовим соком власного виробництва.
         Велика подяка працівникам Лубенського лісотехнічного  коледжу за теплий прийом та  надзвичайно цікаву  і пізнавальну екскурсію.








Немає коментарів:

Дописати коментар