пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Ми пам’ятаємо            

      «Не всі повернулись із бою» під такою назвою пройшла година – спомин, присвячена 74-й  річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та Дню пам’яті та примирення у Левко – Ромоданівській  сільській бібліотеці. 
         Друга світова війна пролетіла вогненним птахом всією Україною, опалила кожну сім’ю і кожне людське життя. Бібліотекар Світлана Чупайда нагадала учасникам заходу про основні події  тих далеких років, про подвиг мільйонів українців, які стояли до останнього, захищаючи свою Вітчизну. Ліричним доповненням  розповіді  бібліотекаря стали поетичні рядочки у виконанні Марини Близнюк та Ганни Шендерьової. 
Присутні на заході хвилиною мовчання  вшанували пам’ять про 114-ть односельчан, котрі не повернулись із пекла війни, котрі знайшли свій спочинок  під скромними обелісками. 
       Минають десятиліття, народжуються і виростають нові покоління українців, все менше залишається тих, хто пам’ятає пекло 40-х, але в пам’яті народній не погасне їх подвиг. Ми вдячні всім за зразки мужності, силу духу, самопожертву, які були виявлені у боях за рідну землю і які є прикладом для сучасників, котрі захищають східні кордони нашої країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар