пʼятницю, 31 травня 2019 р.

День методиста в обласній книгозбірні

    28 травня на базі Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського відбувся  День методиста для завідувачів та працівників відділів організаційно-методичної роботи та інформаційно-бібліографічної роботи ЦРБ і ЦМБ, головних публічних бібліотек ОТГ «Сучасна методична служба: концепція розвитку та результативність».
Відкрила День методиста директор Полтавської ОУНБ імені І. П. Котляревського Т. І. Зеленська, яка зазначила, що адміністративна реформа та її реалізація впливає на мережу публічних бібліотек і  сьогодні   бібліотечні працівники мають не шукати в реорганізації книгозбірень  негативу, а приймати нові виклики, бути вмотивованими до змін та модернізації своїх закладів. Головним завданням є збереження координації між усіма книгозбірнями в районах та області, злагоджена робота усіх бібліотечних закладів.

Продовжила думку Т. І. Зеленської і  Л. І. Чорноволенко, завідувач науково – методичним відділом, яка зауважила на важливості  формування нової концепції бібліотечної діяльності в умовах соціально – економічних перетворень та націлила районних фахівців  на розвиток бібліотечних установ, які б, зберігаючи свій професіональний консерватизм, трансформувались  в сучасний соціально – культурний заклад потрібний місцевій громаді.
Головні спеціалісти методичного відділу обласної книгозбірні торкнулися питань зонування бібліотечного простору, створення комфортного середовища для забезпечення надання широкого спектру традиційних та інноваційних послуг, участі книгозбірень у Громадському бюджеті «Бюджетах участі», активнішому залученні громадських організацій до співпраці.
    Провідний методист центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Наталія Мусієнко  взяла участь в обласному заході і зауважила, що: «Обмін досвідом – це завжди цікаво та пізнавально, а обмін досвідом на обласному рівні є ще більш цінним. Районні методисти ділились власними напрацюваннями та цікавими порадами, рекомендаціями,  а взамін отримали ще більше ідей для втілення у своєму районі».


Немає коментарів:

Дописати коментар