середу, 15 травня 2019 р.

 Зірковий час юних читачів з Лубенщини

     14 травня 2019 року за підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації у Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. Панаса Мирного відбувся фінальний конкурс «Найкращий читач Полтавщини-2019».
 Виборювати почесне звання «Найкращий читач Полтавщини-2019» пощастило 55-ти найуважнішим та найактивнішим читачам зі шкільних, сільських бібліотек, бібліотек ОТГ, міських, районних книгозбірень для дітей – переможців II (районного/міського) етапу конкурсу. Важливою умовою участі у конкурсі була наявність читацького щоденника – журі брало до уваги його зміст та оформлення при нарахуванні балів. 
     Нелегкою була боротьба за це звання. Юні читачі вступили у справжнісінький інтелектуальний бій, де потрібно було проявити знання не лише з літератури, а показати загальну ерудованість та кмітливість. До 5-го рівня дійшли найосвіченіші та найзавзятіші, серед них наші юні читачі Владислав Сененко (Калайдинцівська ЗШ) та Юлія Ревуцька (Вовчицький ліцей). Серед учнів 6-х класів Юля зайняла почесну третю сходинку, а семикласник Владислав Сененко став абсолютним лідером, отримавши перше призове місце. Діти вкотре довели, хто дружить з книгою, багато читає, той завжди попереду. І ми сподіваємось, що нашим школярам участь у конкурсі запам’ятається на все життя,і вони колись скажуть: «Одним з найяскравіших спогадів мого дитинства була участь у конкурсі «Найкращий читач Полтавщини»
      Після насиченого конкурсного дня та перегонів за омріяну перемогу, учасники разом із своїми супроводжуючими, взяли участь у військово-патріотичному квесті «Word of books» у селищі Лісок. Проведення заходу відбулося завдяки партнерам: Полтавській філії ВГО «Українська Асоціація інвалідів АТО» та  ГФ «Доброволець»; ГО «Єдність та братерство»;  179 об’єднаному навчально – тренувальному центру військ зв’язку. А після закінчення квесту та проходження всіх локацій, присутні пригощалися справжнісінькою солдатською кашею. 
     Свято вдалося. Були задоволені й діти та їх наставники, які одностайно висловили думку про, те що заходи такого рівня надзвичайно потрібні, оскільки привертають увагу дитини до книги, до бібліотеки, адже так важливо, щоб дитина змалечку полюбила процес читання і виросла освіченою, духовно багатою. Діти, що читають – майбутнє України.
      Щиро вітаємо переможців!


























Немає коментарів:

Дописати коментар