середу, 22 травня 2019 р.

Дивовижний світ китайських казок

      2019 рік оголошено Роком Китаю в Україні.  І щоб діти краще пізнали цю дивовижну країну в районній бібліотеці для дітей ім.О.Донченка  працівниками книгозбірні оформлена казкова вітрина «Знайомтеся: китайські народні казки». 
      Тож маленькі читачі мали можливість ознайомитися  з народною творчістю Китаю, яка бере свій початок у глибині віків, понад три з половиною тисячі років тому.
      Діти залюбки пройшлися сторінками казок про тварин. Нам дещо дивно чути, що тигра китайці вважають царем звірів, адже в інших країнах такої честі заслужив тільки лев. Пояснити це можна тим, що леви живуть в Африці, де в тропічних районах є широкі пустелі та напівпустелі, а в буйних тропічних китайських лісах господарюють тигри.

   Досить багато в китайців чарівних казок.  Люди споконвіку домагалися справедливості і тому витворювали в своїй уяві добрих чарівників та фей, зичливих зміїв та драконів.
         Китайці завжди високо цінували вірність та дружбу, щедрість людської душі.
Сподобалися малечі і побутові казки, в яких мовиться здебільшого про звичайних людей, про їхні дії та вчинки. Ці казки вчать нас мудрості, людяності, застерігають від поганих та необачних вчинків. 
       Якщо, читаючи російські, болгарські чи польські казки, ми знаходимо в них багато спільного з нашими, то в китайських багато що здається нам дивовижним, незвичайним і викликає великий інтерес до цього незнаного світу.
      Чим більше малюків долучиться до казкової вітрини, тим більше казок житиме серед нас, тим впевненішою ходою вони йтимуть по світу, сіючи знання, доброту, правду і мудрість.

Немає коментарів:

Дописати коментар