четвер, 16 травня 2019 р.

Один європейський день без Інтернету

       Онлайн – це повноцінна частина життя сучасних європейських дітей.
   Саме в Інтернеті вони навчаються, шукають нові знання та інформацію для виконання домашніх завдань, спілкуються з друзями по всьому світу, стежать за життям улюблених блогерів в Instagram та влогерів в YouTube.
Але ж крім очевидних бонусів, Інтернет несе і загрози.
   За дослідженнями ЮНІСЕФ, 26% молодих людей добровільно спілкуються в Інтернеті з незнайомцями і діляться з ними особистою інформацією, 28% стикаються з поширенням інформації про них без їх відома та згоди.

   Щодня мільйони людей починають свій ранок з перегляду новин або пошти в Інтернеті. Речі, які роблять наше життя простішим і цікавішим, змушують бути залежними в тому числі і від Інтернету. Багато хто з нас ніколи не розлучаються зі своїми телефонами, смартфонами, планшетами, ноутбуками, приділяючи більше уваги своїм віртуальним друзям і знайомим, а не близьким людям...
    Віталіна Курильчук, працівник відділу інформаційного сервісу лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика в рамках святкування Дня Європи провела акцію «День без Інтернету». Щоб показати користувачам, що сучасна європейська людина не тільки живе онлайн, а й повноцінно розвивається; це людина, яку книги та живе спілкування з друзями цікавлять не менше ніж відеоролики та соціальні мережі в Інтернеті.
      Головна ціль такої акції — повністю відволікти людей від комп’ютерів і світової мережі «Інтернет» хоча б  на день, щоб прожити його виключно у реальному світі, спілкуватися з іншими людьми тільки наживо або ж присвятити цей день своєму улюбленому хобі.
       Користувачам були запропоновані Енциклопедії замість відомої Вікіпедії, дітям мережеві ігри замінили настільні, для любителів фільмів були представлені книги, сюжет яких був екранізований.
    Учасники акції переконалися, що в реальному світі також достатньо розваг для змістовного та цікавого проведення свого життя.




Немає коментарів:

Дописати коментар