середу, 22 травня 2019 р.

Відкрий для себе рідний край


    Тихою рікою пливе час. Його не спинити ні на хвилину. Але пам’ять збереже все найдорожче для людської душі. І обов’язково знайдеться у ній місце для Батьківщини, для рідного краю, місця, де ми народилися.
    Рідний край… Вікова твердиня – Лубенщина… Ми впізнаємо його за пахощами  квітучих лугів, за шелестом вітру в кронах дерев, за неповторним смаком джерельної води.
     В стінах районної бібліотеки для дітей ім. О.Дончека діє виставка – калейдоскоп  «Відкрий для себе рідний край». Адже любов до нашої неосяжної України починається з любові до маленької Батьківщини, до пам’яті про рідний поріг, стежки дитинства, до мудрості народної; з живого почуття любові до рідної природи, із прихильності до тієї землі, на якій ти виріс, до звичайного оточення і знайомого з дитинства пейзажу.
   І нам є чим пишатися.  Наше славне місто Лубни є найдавнішим містом Полтавщини, прийняте до ліги історичних міст України. Ми пишаємося красою Посульського краю, древніми традиціями і мудрістю предків, багатою культурною спадщиною та славними сторінками історії.

    Юні відвідувачі книгозбірні, ознайомившись з виставкою, отримують цікаву інформацію про ріднокрай.  Розглядають традиції, звичаї рідного краю, гортають сторінки історії, мандрують літературними стежками письменників-земляків, повніше пізнають дивосвіт природи свого краю – його красу та неповторність, а також беруть краєзнавчу літературу для читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар