пʼятницю, 19 березня 2021 р.

 «Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі»

         У 1999 році на 30-й сесії генеральної конференції ЮНЕСКО було вирішено відзначати Всесвітній день поезії 21 березня. Перший Всесвітній день поезії відзначався в Парижі, де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. «Поезія, - йдеться в рішенні ЮНЕСКО, - може стати відповіддю на найгостріші і глибокі духовні питання сучасної людини». Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. На прикладах української патріотичної поезії виховуються справжні патріоти.

         З нагоди Всесвітнього дня поезії в Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика оформлена виставка гарного смаку «Поезія, що надихає».

  Ця виставка має на меті популяризувати книгу, відкрити читачам красу поезії, прививати любов до читання. На ній представлені збірки громадянської лірики українських поетів: «Українська вишиванка», «Мотиви ріднокраю», «Мислити і жити українно», «Понад усе нам – Україна», «На полотні вишиваного слова». Користувача чекають твори майстрів художнього слова: Вадима Крищенко, Ліни Костенко, Миколи Луківа. Читач відкриє для себе галактики поезії Петра Пашковського, Лідії Скрипки, Галини Писанки,Світлани Дідух, Любові Глущенко, Ніни Діденко. Подарують душевну насолоду також вірші  лубенських поетів.


Немає коментарів:

Дописати коментар