пʼятницю, 26 березня 2021 р.

 Математичне ерудит-лото в бібліотеці

  Щоб покращити якість вивчення математики в Україні, 2020/2021 навчальний рік оголосили Роком математичної освіти. Метою проведення Року математики є створення можливостей для рівного доступу українських школярів до сучасної та якісної математичної освіти та формування у них належного рівня математичної компетентності. Також це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише у школярів, а у всіх громадян країни. 

  Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика теж не стоїть осторонь даної проблеми, але свою місію ми вбачаємо в тому, щоб популяризувати математичну науку за допомогою гри та книги, котрі  зацікавили б дитину, допомогли б їй розібратися у цьому предметі та полюбити його. 

Для своїх допитливих юних читачів працівники бібліотеки підготували незвичайне ерудит-лото «Скарби математики». Діти взяли активну участь у веселих та цікавих іграх математичної тематики. Разом з бібліотекарем вони вирішували логічні задачі, відгадували ребуси, складали пазли та зірчатий багатогранник, грали в Мадагаскарські шашки та об’ємні хрестики-нулики. Бібліотекар Лариса Гончарук розповіла учасникам ерудит-лото про геометричні фігури та гармонію в природі, про пропорційну будову речей навколо нас та презентувала нові сучасні видання з даного предмету, які отримала бібліотека за «Програмою поповнення фондів публічних бібліотек» від Українського інституту книги.

    Захід пройшов динамічно та змістовно, а світ математики став для всіх ближчим та цікавішим.










Немає коментарів:

Дописати коментар