четвер, 25 березня 2021 р.

 Сільські бібліотекарі – перші читачі нових книг

      Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика завдяки «Програмі поповнення фондів публічних бібліотек» від Українського інституту книги отримала неймовірну кількість книг. Це яскраві видання різних авторів, на різні теми, смаки і уподобання: від підліткових фентезі до крутих триллерів для дорослих, від казкових пригод дитячих кумирів до таємничих тревел-романів і заплутаних пригодницьких історій, бестселери про справжнє кохання, пізнавальна, мотиваційна література для дітей та дорослих, а також видання з хімії, алгебри, фізики у коміксах (такого формату книг раніше у нас не було). Зорієнтуватися у цьому книжковому океані - завдання не з легких, але на допомогу завжди прийдуть бібліотекарі, які підготували ряд тематичних презентацій новинок. І перша з них, звичайно ж, відбулася для сільських бібліотекарів. Адже, незважаючи на те, що книги отримала Лубенська публічна бібліотека ім. В. Малика, кожна сільська книгозбірня має можливість обрати книги для тимчасового користування її читачами.

      Провідний бібліограф Наталія Замараєва підготувала та презентувала колегам  рекомендаційний список видань, 827 позицій розташовані згідно класів УДК та вікових категорій. А розпочали сільські бібліотекарі знайомство з добірки видань з сімейного виховання, яку представила провідний бібліотекар відділу обслуговування Ніна Бородавка. Бібліотекар зазначила, що дані книги є цікавими та  розкривають нові аспекти і погляди на виховний процес, акцентують увагу на тому, як саме батьки повинні підготувати дитину до реального життя, навчити її критично оцінювати будь-які ситуації та робити правильний вибір. Низка презентованих книг стосувалася питання інклюзивного підходу до виховання особливих дітей. Дані видання є корисними та необхідними для ознайомлення, адже вони розповідають про особливості розвитку особливих діток, містять рекомендації та поради батькам як допомогти дитині розкритися, збагатити та наситити її життя барвами різноманітних умінь, відчуттів та емоцій.  

     Презентовані видання зацікавили сільських бібліотекарів, деякі відразу було обрано для ознайомлення та рекомендацій користувачам книгозбірні..

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК

з Український інститут книги






Немає коментарів:

Дописати коментар