понеділок, 29 березня 2021 р.

 Всеукраїнський тиждень дитячого читання

       Традиційно наприкінці березня в усіх книгозбірнях України проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання, під час якого у бібліотеках ще активніше вирує життя і відбувається багато цікавих заходів - презентацій, книжкових виставок, творчих зустрічей, майстер-класів, читань.

      В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання в Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика відбувся ряд заходів: ерудит-лото  «Скарби математики», екскурсія бібліотекою для учнів Михнівської ЗОШ та конкурс на кращу розповідь про улюблену книгу «Книга, яка мене вразила».

     Конкурс у форматі літературного спіддейтингу зібрав найактивніших читачів бібліотеки віком від 7-ми до 15-ти років. Учасники, представлені Лубенськими ЗОШ №2, №3, №8 та Березотіцькою ЗОШ, продемонстрували читацьку активність, загальний рівень ерудиції, артистизм та творчий підхід до презентації улюбленої книги. 

  Компетентне журі представляли: Директор Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак та методист організаційно-методичного відділу бібліотеки Лідія Іваненко. Критерієм визначенням переможця конкурсу  були: начитаність, ерудованість, творчі здібності.

      За підсумками конкурсу перше місце посів учень 6-Б класу ЗОШ №3 Андрій Вовкоріз із презентацією книги О. Зотова  «Хлопець на всі сто %».

     У перервах між конкурсами ведучі  - провідний бібліотекар-методист Наталія Мусієнко та бібліотекар відділу обслуговування читачів Лариса Гончарук ознайомили дітей з різноманітними сучасними формами популяризації книги: бук трейлерами, флеш буком в соціальній мережі та провели літературну гру «Відгадай, з якого твору?». Цікаві огляди новинок художніх та науково-популярних видань для дітей-підлітків провели:  книжковий  блогер Анна Токар та педагог, волонтер бібліотеки Ольга Шевельова. Вони розповіли про новинки котрі отримала Лубенська публічна бібліотека імені Володимира Малика від Українського інституту книги , в рамках державної програми поповнення бібліотечних фондів. Відеоматеріалами під час проведення заходу забезпечила бібліотекар відділу інформаційного сервісу Віталіна Курильчук.

       Захід, метою якого була популяризація улюбленої книги, об’єднав  присутніх навколо її Величності Книги. Всі учасники конкурсу отримали від адміністрації бібліотеки Дипломи, Подяки та солодкі подарунки. Бібліотекарі закликали дітей більше мандрувати з книгами, поринати в їх глибини, насолоджуватись їх читанням. Адже ніщо не може замінити нам спілкування зі справжньою книгою. 

#бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше

#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК

з Український інститут книги
























Немає коментарів:

Дописати коментар