понеділок, 1 березня 2021 р.

Слово Малика в просторі часу

       21 лютого виповнюється  100 років від народження Володимира Кириловича Малика, українського письменника, автора пригодницьких та історичних романів, невтомного пошуковця, українського Дюма, чиї  твори понад півстоліття не втрачають своєї популярності. Письменник був чесною, скромною та доброю людиною.  Усе своє життя він прожив гідно, у великих творчих  та плідних трудах.

       Цими днями в бібліотеках   проходять   заходи, з нагоди ювілею  нашого славного земляка. Калайдинцівська сільська книгозбірня зібрала  небайдужих до творчості  Великого письменника на літературну годину «Слово В.Малика у просторі часу».

   Бібліотекар Валентина Черняк розповіла про життєвий та творчий шлях Володимира Кириловича Малика.   На протязі  усього заходу звучали уривки з  історичних романів «Черлені щити», « Горить свіча». Його твори увійшли до 50-ти книг нашого золотого  віку. Для користувачів бібліотеки підготовлено  викладку літератури  «Невмирущий літописець  Володимир  Малик», де представлені  книги, що є у фонді бібліотеки, а також матеріали із періодичних видань.

    Завдяки творам  Володимира Малика не тільки Україна, але й увесь світ не перестає захоплюватися великою історією українського народу. В пам’яті сучасників назавжди увічнені події тисячолітньої давнини, епохи благородних мужніх людей, великих українців, які воювали за свободу своєї землі. Наприкінці свого життя, у 1996 році Володимир Кирилович зазначив, що він щаслива людина: «Україна є! і буде».








      


Немає коментарів:

Дописати коментар