вівторок, 9 березня 2021 р.

На вічнім шляху до Шевченка

        9 березня українська громадськість відзначає 207-му річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. 

    «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, -- писав про Кобзаря Іван Франко. – Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі шляхи професорам і книжним ученим. Десять літ він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій… Найкращий та найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу, яку в мільйонів людських сердець все заново збуджуватимуть його твори».

    Задля вшанування пам’яті українського генія в читальній залі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика розгорнуто книжкову викладку «На вічнім шляху до Шевченка». Для експозиції підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України.
      Викладка містить нові книги, одержані за програмою поповнення фондів бібліотек від Українського Інституту Книги. Заслуговує уваги користувачів видання: «Шевченко. Сучасна біографія» Станіслава Росовецького, в якому автор відкриває нам невідомого Тараса Шевченка.  Фантастична повість «Врятувати Тараса Шевченка» Олекси Гавроша занурить юних читачів у вихор пригод – вони побувають у Києві XIX століття, поспілкуються із самим Великим Корбзарем та спробують вберегти його від 10-річного заслання.
   
    Книжкова викладка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.
 #бібліотека_імені_В_Малика #Український_інститут_книги #читай_найновіше
#програма_поповнення_бібліотечних_фондів #УІК
з Український інститут книги

Немає коментарів:

Дописати коментар