четвер, 4 березня 2021 р.

 Пісенна гордість України

        3-го березня в читальній залі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся захід, присвячений 90-й річниці від дня народження видатного  українського  композитора, поета, громадського діяча,  Героя України, лауреата Державної премії ім. Т. Г. Шевченка, кавалера ордена Миколи Чудотворця Олександра Івановича Білаша.

     Митець прожив цікаве життя,  отримав всенародне визнання та справжню популярність.  У його долі, як два кольори, переплелися ноти серця з музикою слова. Ведучі заходу, провідний методист Наталія Мусієнко та провідний бібліотекар Ніна Бородавка, розповіли присутнім про життя та творчість видатного діяча культури.  Розповідь ведучих була мережана поетичними рядками та піснями, на екрані демонструвалися світлини композитора, його родини та друзів.

       Олександр Білаш належить до тих композиторів, чиї твори, ледве народившись, назавжди залишають свого автора і йдуть у самостійне життя. Пісні «Два кольори», «Ясени», «Сніг на зеленому листі»,  «Цвітуть осінні тихі небеса», «Впали роси на покоси», «За літами»  є кращими представниками золотої доби української естради. Саме вони, хвилюючі, романтично піднесені, близькі серцю кожного, лунали в залі, даруючи слухачам радість та  щемні хвилини ностальгії. 









Немає коментарів:

Дописати коментар