четвер, 4 березня 2021 р.

 З когорти першопрохідців.

    7 березня виповнюється 120 років від дня народження Семе́на Володи́мировича Скляре́нка — відомого українського  письменника.  Його  романи «Святослав» і «Володимир» разом з іншими кращими творами  увійшли у скарбницю не лише української, а й світової літератури. Здобули вони  високу оцінку і широку популярність  і серед читачів, а тому вважаються кращими надбаннями вітчизняної романістики. 

    Семен Скляренко так пояснював звернення до історичної тематики: «Коли я почав думати про минуле, увагу мою привернули ті часи, у які закладалися основи нашої державності. Ті далекі часи зацікавили мене ще й тому, що … історіографія багато наплутала, перекрутила нашу історію, зображуючи наш народ дикими, некультурними варварами. А це далеко не так».

     За словами науковця Михайла Слабошпицького романам Семена Скляренка судилося стати своєрідним прологом до майбутніх історичних полотен Павла Загребельного, Романа Іваничука, Романа Федоріва, Василя Шевчука - письменників, які піднесли художній літопис про нашу минувшину на якісно новий рівень.





Немає коментарів:

Дописати коментар