четвер, 18 березня 2021 р.

Лауреати премії ім. Василя Симоненка - в бібліотеці Малика.

     Напередодні Всесвітнього дня поезії в бібліотеку на гостину завітали  лауреати літературно-мистецької премії  імені  Василя Симоненка за 2020 рік .

       На Лубенщині премія ім. Василя Симоненка присуджується нині вже 20-й рік поспіль у двох номінаціях «Література і публіцистика» та «Мистецтво і монументальна скульптура». Лауреатами премії ім. В.Симоненка минулого року у номінації «Література і публіцистика» названа Тетяна Домашенко за книгу «Служити Богу й Україні», а у номінації «Мистецтво та монументальна скульптура» - член НСХУ Олександр Мірошніченко за творчий доробок упродовж останніх двох років. У зв’язку з карантинними обмеженнями пані Тетяна не мала можливості побувати на батьківщині поета та одержати диплом  лауреата, тож захід розпочався з найприємнішої події – вручення їй диплому. Почесну місію виконав Олександр  Циганенко, заступник голови Лубенської районної ради.  

  Тетяна Домашенко наша легендарна землячка. І хоч народилася у Великобагачанському районі – був час, коли працювала  в нас, на Лубенщині. Сьогодні Тетяна Михайлівна відома поетка, громадська діячка. Вона авторка 8-ми поетичних збірок, зокрема: "Калинове намисто", "Озовітесь - мати кличе!", "Небесна Сотня", "Дві дороги", "Ода батьківській хаті", "Небесна сотня воїнів Майдану" та багатьох інших творів;   засновниця і директорка видавництва «Духовна вісь».

        Творчість Тетяни Домашенко відома багатьом поціновувачам громадянської лірики. 

Видання книги «Служити Богу й Україні», стало знаковим для неї.  Її життєве і творче гасло: «Бог і Україна – понад усе!». Духовно - патріотичний настрій збірки є доказом того, що це дійсно так. Книга присвячена героям Майдану і насичена віршами з присвятами патріотам різних поколінь.

Олександр Мірошніченко не так давно увірвався в мистецьке  життя нашого краю. Та його полотна - яскраві, самобутні, подекуди напрочуд вишукані - щоразу залишають незабутній відбиток у серці кожного глядача. Цього дня ми всі мали можливість доторкнутися до світу прекрасного та до прекрасного світу, який дивиться на нас з робіт Олександра, відкрити фіранку, через яку можна зазирнути до душі художника. «Калина», «Бузок», «Монастирські сливи», які так і хотілося взяти, «Сільська хатина» - то лише невелика часточка його творчого доробку. 

Хвилююча атмосфера зустрічі, чи більше - розмови, щире, тепле спілкування, проникливе читання поеткою віршів, виступи  колег  - Раїси Плотникової, Олександра Печори, Володимира Мірошниченка нікого з присутніх не залишила байдужими. 

Валентина Сьомак, директорка закладу і ведуча  заходу від імені всіх присутніх висловила слова вдячності за чудові  хвилини  спілкування і вручила  гостям квіти і книги на згадку, Тетяна Домашенко залишила в бібліотеці свої видання. Олександр Мірошніченко  подарував одну зі свої картин пані Тетяні.

     Тож цього дня в бібліотеці Малика було багато доброго, позитивного, теплого, і ще більше світлих, окрилених емоцій.














Немає коментарів:

Дописати коментар