четвер, 4 березня 2021 р.

 З нагоди ювілею Лесі Українки

  25 лютого Україна відзначає 150 років від дня народження видатної письменниці, перекладачки, громадської діячки Лариси Петрівни Косач, що увійшла в історію під поетичним ім’ям Леся Українка. ЇЇ називають геніальною донькою нашого народу, красою і гордістю нації, духовним вождем вітчизняної інтелігенції. 

     З нагоди ювілею письменниці в читальній залі Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика відбулася літературно-музична композиція «Співачка зорі провідної», на якій були присутні педагоги та учні 6-а класу Лубенської ЗОШ  І-ІІІ ст. №3. Ведуча заходу, провідний бібліотекар відділу обслуговування Ніна Бородавка ознайомила присутніх зі сходинками життя і творчості Лесі Українки, з її чудовими поетичними творами. Завдяки добірці цікавих відеоматеріалів діти доторкнулися до безсмертної спадщини поетеси. Бібліотекар Лариса Гончарук розповіла про тісний зв’язок Лесі Українки з Полтавщиною, зокрема, про  її перебування в Гадячі, в урочищі «Зелений Гай». 

     Вірші Лесі Українки в майстерному виконанні учнів школи Андрія Вовкоріза та Поліни Жогло гармонійно доповнили цікавий захід.










Немає коментарів:

Дописати коментар