четвер, 25 березня 2021 р.

     
Чудовий день... 

      Чудовий настрій... Завжди приємно одержувати такі подарунки, як сьогодні. Сергій Борисович Козак, відомий український журналіст, літературознавець, публіцист, бібліограф, член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, щирий приятель Публічної бібліотеки імені Володимира Малика. Вже не один рік поспіль він опікується нашою бібліотекою. Тож і цього разу фонди поповнилися унікальними виданнями, деякі з дарчими написами, що особливо приємно. 

       Це книга  Михайла Слабошпицького «З присмеркового дзеркала. Про час і про людей», 2020 року видання. В ній – про те,чого ви не прочитаєте в літературі,про загадки знаних людей. Про те, якими вони хотіли бути, якими були і якими  здавалися довірливому загалові. Автор дякує долі за те, що зустрів цих людей на життєвих розхрестях.

       2 книги відомого поета, літературного критика, публіциста, Шевченківського лауреата  Володимира Базилевського: «Талант і Талан» та «Евтерпа в снігах». «Талант і талан» - найрезонансніші есеї автора, його статті, інтерв’ю, діалоги останніх років. «Евтерпа в снігах» - збірка поезій 2018-2019 років. Володимир Базилевський із поетів - шістдесятників, із того особливого покоління, що і наш відомий земляк – Василь Симоненко. Тому в цій збірці автор і в 21 столітті ставить свої питання «коротко,сильно і страшно».

      Книга  Марії Грації  Бартоліні «Пізнай самого себе. Неоплатонічні джерела в творчості Г.С.Сковороди» була видана до 300-річчя від дня народження Г.С.Сковороди і передана нашій бібліотеці як подарунок від фундації ім.І.Багряного. Вона для тих, хто цікавиться українською культурою ранньомодерного часу.

      Принагідними стануть для студентів гуманітарного спрямування і монографії – Олени Ставничої «Література-міф-суспільство: концептуалізація соціального міфу у прозі 1990-2000-х років» та  «Побудова націєцентричного культурно-інформаційного простору...»

      І, звичайно ж, книга  Сергія Козака «У далекій Аргентіні» (Літературно-мистецький журнал «Пороги»: бібліографічний покажчик) - все ж таки найбільш цікава для нас, бібліотекарів.

      Цінуємо,поважаємо та щиро-прещиро дякуємо Вам, Сергію Борисовичу.




Немає коментарів:

Дописати коментар